Laat weten dat je geen Helihaven wil in Ypenburg

geplaatst in: Nieuws | 9
Houd de Helihaven tegen in Ypenburg en dien voor 1 januari een zienswijze in. Een kleine moeite voor een groot plezier.

Het bedrijf HeliPlan wil een commerciele helikopterhaven in Ypenburg uitbaten. Eerdere pogingen zijn op het verzet van de bewoners, maar ze blijven het proberen.

Nu hebben ze een huurovereenkomst met de gemeente en heeft de provincie een conceptbesluit gepubliceerd. Om te voorkomen dat dat definitief wordt is van belang dat u een zienswijze indient om te laten zien dat u dit geen goed plan vind. De vereniging Heliniet heeft hiervoor een concept opgesteld dat u naar believen mag gebruiken en aanpassen. Een kleine moeite om deze op te sturen en u heeft er nog jaren plezier van als er geen helikopters langsvliegen.

Voor de helderheid: het gaat niet om vluchten van hulpdiensten zoals de traumahelikopter, maar om commerciele vluchten. Vluchten waar slechts enkelen baat bij hebben en velen overlast van ondervinden. Als u die in Ypenburg wilt hoeft u niets te doen. Wilt u dat niet, laat het dan weten en dien een zienswijze in.

Hierbij treft u een voorbeeld zienswijze aan. Deze kunt u aanvullen met uw gegevens en dan insturen.

9 Antwoorden

 1. Dmitry Lashmanov

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik wil niet dat geluidsoverlast, milieuschade en veiligheidsrisico’s in mijn leefomgeving verder toenemen door de vestiging van een luchthaven in de buurt van mijn woonwijk.

  Ik verzoek u om mijn zienswijze mee te nemen in de besluitvorming van de Provincie Zuid-Holland op de aanvraag van HeliPlan V.O.F.

  Tenslotte behoud ik mij het recht voor om mijn zienswijze verder aan te vullen.

  Hoogachtend,

  Dmitry Lashmanov

 2. SAM Detering

  ik wil absoluut niet nog meer geluidsoverlast en veiligheidsrisico’s in mijn wijk.
  Er is al genoeg verkeer. Er is al genoeg vervoer mogelijk!!

  hoogachtend,
  S.a.m. Detering

 3. mónica deibert

  een helikopterhaven is volgens mij zeer overbodig, ik wil in mijn wijk niet nog meer geluidoverlast en milieuschade. Ik ben hier ook dan zeer op tegen.

 4. S. Hillebrand

  Geachte heer, mevrouw,

  Ik ben pertinent tegen de komst van een helihaven. Met enige regelmaat hangen er helikopters boven onze wijk. Los van de enorme geluidsoverlast is het voor commerciële doeleinden ook een onzinnige belasting van het milieu!

  Hartelijke groet,
  S. Hillebrand

 5. Dhr. Velders

  Goedendag,

  Ik wil absoluut geen helihaven in dit zeer drukke gebied. Dit levert gevaar op voor het verkeer, enorme geluidsoverlast én dat voor commerciële doeleinden nota bene en belast het milieu! Ik ben hier dan ook zeer op tegen.

  Met vriendelijke groet,
  Dhr. Velders

 6. Dijk

  Ik wil in Ypenburg GEEN hrli haven. Rotterdam AirPort ligt vlakbij en we hebben al genoeg herrie fan de vliegtuigen, trauma heli’s en politieheli . Het is genoeg zo!!! Bovendien is het veels te gevaarlijk.

 7. Thijn

  Een helihaven wil ik absoluut niet. Het is al ontzettend druk met vliegverkeer denk aan Rdam / The hague airport, polihelis etc. Doordat oa. de politieheli zo laag mogen vliegen zit ik al te trillen in mijn woning. (Ypenburg). In dec heb ik een overigens een zienswijze toegestuurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.