UberCHOPPER zoekt grens acceptatie op

geplaatst in: Nieuws | 9

Afgelopen weekend vloog UberCHOPPER vanaf de GAVI-kavel. Via de Uber-app kon men een vlucht naar Mysteryland of een rondvlucht boeken. Net nu de bestuursrechter Heliniet gelijk heeft gegeven in haar bezwaar tegen de omgevingsvergunning voor een helihaven was dit evenement vreemd getimed. Met rondvluchten heeft men de grens van maatschappelijke acceptatie opgezocht.

Al langer worden vanaf de GAVI-kavel helikoptervluchten uitgevoerd op basis van een ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (TUG). Deze ontheffing betreft doorgaans een maximum van 48 vliegbewegingen (24 keer landen en 24 keer opstijgen) gedurende maximaal 12 dagen per jaar per terrein. Met het aantal UberCHOPPER vluchten dat afgelopen weekend werd uitgevoerd lijkt dit maximum te zijn bereikt.

Vreemd was de timing van het evenement. Recent heeft de bestuursrechter Heliniet immers gelijk gegeven in haar bezwaar tegen de omgevingsvergunning voor een helihaven.

Op basis van de mening van een aantal provinciale politieke partijen werden bij het vaststellen van de luchthavenregeling voor de GAVI-kavel rondvluchten expliciet uitgesloten. Met de afgelopen weekend uitgevoerde rondvluchten heeft men dus de grens van maatschappelijke acceptatie opgezocht.

9 Antwoorden

 1. Moerasbewoner

  Hoezo grens opgezocht ? Rondvkuchten waren en zouden niet worden toegestaan vanaf Ypenburg !!! Dus waarom kon dat nu opeens wel en is er niet opgetreden door de autoriteiten. De betrekkelijke rust in de woonwijken werd behoorlijk verstoord door de laag vliegende helikopter.

 2. Annelies

  Ook in Nootdorp was de heli regelmatig hard te horen. Was er ‘s avonds wel klaar mee en dat na 1 dag : (

 3. Ypenburger

  Ze hebben zaterdag wel bezoek gehad van een agent weet ik uit eigen waarneming , blijkbaar was er geen aanleiding om te verbieden?

 4. Yvonne

  Waarom wordt dit gebachetaliseerd tot;grenzen opzoeken van maatschappelijke acceptatie. Het is niet toegestaan, dus verboden.

 5. Jmgroe

  Een grote schande is dit. Zinloze milieubelastende rondvluchten. Oh wat is Den Haag duurzaam!!!

 6. Jolanda Berntsen

  Volgens mij is het zo dat wanneer iets niet mag je het ook niet moet doen. Waar bleef de handhaving? Levert vast geld op voor de gemeente. Ik nodig de wethouders uit om te komen genieten van de hele dag helikoptergeluid. Zeker voor iemand met een chronische depressie die altijd overprikkeld is voor geluid is dit geen doen!!!

 7. Annet

  En waar ik me ook zorgen om maak is de beveiliging! Zoals je op de filmpjes ziet is er totaal geen toezicht en beveiliging, trouwens ook nergens hekwerk te zien. Iedere kwaadwillende met een wapen kan zo zo de helikopterpiloot laten doen wat hij wil.
  Dat een na hoogste dreigingsniveau zal wel niet gelden voor Den Haag

 8. Piet van Drongelen

  Afgelopen zomer is er enige avonden, in verband met zoekacties van de politie, gedurende langere tijd boven de Delftse Hout een helikopter actief geweest. Dat is in een noodgeval en in het belang van de maatschappij acceptabel. Voor een periode van een paar minuten is de geluidsoverlast die dit oplevert ook acceptabel, maar als deze geluidsoverlast langere tijd aanhoudt vind ik het nogal dreigend overkomen. Zo dreigend dat ik de ramen en deuren dicht doe omdat ik dat storende geluid niet meer wil horen. En nu heb ik het nog maar over 3 avonden in de zomer dat ik dat heb meegemaakt. Laat staan dat dat op jaarbasis duizenden vliegbewegingen zullen zijn.
  Ik vind het onacceptabel dat er eerst een vinex locatie wordt volgeplempt met huizen en dat, als alles klaar is, de politiek er een heli haven wil aanleggen. Leg volgende keer eerst een helihaven aan en bouw er dan huizen tegen aan. Eens kijken hoe succesvol de verkoop van die woningen dan is. NIMBY. Misschien kunnen ze op het Binnenhof een helihaven aanleggen? Mooi paradepaardje voor de Haagse Bobo’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.