Raad van State wijst beroepen Heliniet af

geplaatst in: Nieuws | 0

De door de vereniging Heliniet tegen de in werking getreden luchthavenregeling ingediende beroepen zijn door de Raad van State niet-ontvankelijk dan wel ongegrond verklaard.

Heliniet was onder andere van mening dat de geluid- en veiligheidscontouren niet vanaf het aanvliegpunt midden op de GAVI-kavel maar vanaf de feitelijke helikopterlandingsplaats in de zuid-westhoek hadden moeten worden berekend. Deze zouden daardoor buiten het luchthavengebied vallen.

De Raad van State oordeelde echter dat de geluid- en veiligheidscontouren die vanaf de in de luchthavenregeling vastgelegde helikopterlandingsplaats zijn berekend niet buiten het luchthavengebied vallen. Daarbij wordt in aanmerking genomen dat van de helikopterlandingsplaats laag boven de grond van en naar de taxistandplaatsen vliegen niet als onderdeel van de landing of het opstijgen maar als taxiën wordt gezien.

De volledige uitspraak van de Raad van State is hier te vinden.

Tegen de in werking getreden luchthavenregeling zijn geen rechtsmiddelen meer mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag heeft in het coalitieakkoord 2018-2022 echter vastgelegd dat in Den Haag geen ruimte is voor een helihaven. Vooralsnog komt de helihaven er dus niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.