Helikopterhaven Den Haag mag, provincie ziet geen bezwaar voor komst naar Ypenburg

geplaatst in: Nieuws | 0

2824219

DEN HAAG – Wat het provinciebestuur betreft mag er een helikopterhaven komen in de Haagse wijk Ypenburg. Volgens Gedeputeerde Staten zijn er geen belemmeringen om de helihaven vlakbij het Prins Clausplein te vestigen.

Als ook Provinciale Staten en de gemeente Den Haag akkoord gaan, mag het bedrijf Heliplan ieder jaar 800 vluchten uitvoeren met helikopters tussen 07.00 uur ’s ochtends en zonsondergang. Het gaat dan om 400 starts en 400 landingen.

LEES OOK: GroenLinks voert actie tegen mogelijke komst van vervuilende helikopters in Ypenburg

De SP stemt in ieder geval niet voor het plan en gaat dus in tegen het voorstel van het college van Gedeputeerde Staten, waarvan de partij ook deel uitmaakt. Volgens Statenlid Lies van Aelst is de locatie bij het Prins Clausplein nog steeds ongeschikt. ‘Het feit dat het wettelijk allemaal mogelijk is, betekent niet dat we het mogelijk moeten maken. Wij zijn als SP altijd tegen geweest en we gaan ook nu tegen stemmen.’

Meerderheid

Omdat nog niet alle partijen het achterste van hun tong laten zien op dit dossier, is nog niet bekend of er een meerderheid is voor de helihaven. Op 30 september houdt de provincie een hoorzitting voor geïnteresseerden. Provinciale Staten stemt 14 oktober over het plan.

In de wijk Ypenburg is al lange tijd weerstand tegen de helihaven. Bewoners zijn bang voor overlast van de overvliegende helikopters. Tegen het plan zijn eerder 376 zienswijzen ingediend door bewoners en andere belanghebbenden.

Toetsing

Volgens Gedeputeerde Staten is de regeling na de zienswijzen aangepast en is de aanvraag van Heliplan op een groot aantal onderdelen getoetst. Met name op het gebied van veiligheid, geluidshinder en luchtkwaliteit. Er zijn geen wettelijke beperkingen of bezwaren om de aanvraag te weigeren, aldus het provinciebestuur.

[bron: Omroep West]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.