Gemeente heeft lak aan beroepschrift helihaven

geplaatst in: Nieuws | 3

De vereniging Heliniet heeft een beroepschrift bij de bestuursrechter ingediend. Grondwerkzaamheden voor de geplande helihaven gaan echter onverminderd door. De gemeente Den Haag blijkt de uitspraak van de rechter niet af te willen wachten.

Vorig jaar mei werden de eerste grondwerkzaamheden waargenomen. Omdat een omgevingsvergunning voor een helihaven ontbrak diende Heliniet bij de gemeente een verzoek tot handhaving in. Kort daarop verleende de gemeente alsnog een omgevingsvergunning van rechtswege en weigerde het verzoek tot handhaving.

Heliniet ging in bezwaar tegen het afwijzen van haar verzoek tot handhaving en tegen de van rechtswege verleende omgevingsvergunning. Eind vorig jaar werden beide bezwaarschriften door de gemeente ongegrond verklaard.

Tegen afwijzing van het bezwaarschrift tegen de van rechtswege verleende omgevingsvergunning diende de vereniging eind januari een beroepschrift bij de bestuursrechter in.

De afgelopen dagen is waargenomen dat de grondwerkzaamheden onverminderd doorgaan. De gemeente Den Haag blijkt lak te hebben aan het door Heliniet ingediende beroepschrift en de uitspraak van de rechter niet af te willen wachten.

3 Antwoorden

 1. Paul Pardon

  De wethouders van de gemeente Den Haag hebben pathologisch maling aan de mening van burgers.
  Ze doen wat ze willen zonder zich ook maar van iets aan te trekken.
  Ik verdenk ze er van zelf buiten de stad te wonen.
  Als ze ‘afzwaaien’ kunnen ze een grote klus op hun cv zetten. Meerdere malen worden ze bestuurder van het bedrijf die de uitvoering doet.
  Is het u niet opgevallen hoe snel na het accoord van de provincie en andere instanties betreffende de Rotterdamse baan, hoe snel met de werkzaamheden werd begonnen? Als je ziet wat er binnen een paar weken aan materiaal en manschappen op de been werd gebracht, kan het niet anders dan dat men met de voorbereidingen al 2/3 jaar bezig is geweest.
  Alle vergaderingen met bewoners van onze omgeving was gewoon een farce.
  Met de helihaven zal het niet anders zijn.

 2. Burger

  Mag niet hopen dat je gelijk hebt Paul, want dan zakt mijn geloof in de politiek tot een nulpunt
  en dat met de verkiezingen voor de deur…

 3. Annet

  Je ziet toch zo dat de gemeente Den Haag een bananenrepubliek aan het worden is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.