Bewoners Ypenburg luisteren naar helikopter op mogelijke landingsplek

geplaatst in: Nieuws | 1

DEN HAAG – Hoe hard klinkt een helikopter nu eigenlijk? De bewoners van de Haagse wijk Ypenburg krijgen misschien een landingsplek voor een helikopter vlakbij. Om de bewoners te informeren en een beeld te geven van wat ze kunnen verwachten was er bewonersbijeenkomst, waar een helikopter landde.

De gemeente Den Haag wil dat de landingsplek er graag komt. ‘Voor Den Haag is het belangrijk dat we internationaal ook goed te bereiken zijn en daar hebben we een helikopterplatvorm voor nodig,’ aldus de Haagse wethouder Karsten Klein.

De initiatiefnemer Lucas van Manen van Helipan wil een vergunning van de provincie om 400 keer te landen en op te stijgen op de landingsplek. ‘Ik denk dat de bewoners er niet veel van zullen merken. Het zijn veel minder vliegbewegingen dan oorspronkelijke plannen van andere ondernemers. Volgens mij hebben we vandaag aangetoond dat de geluidsoverlast meevalt.´

Geluidsoverlast

Veel bewoners die kwamen kijken naar de landing vonden inderdaad dat de geluidsoverlast wel meeviel. `Het is mij alleszins meegevallen,´ aldus een van de buurtbewoners. ´Ik ben op een oud vliegveld gaan wonen en dan moet ik ook niet zeuren als er een keer een helikopter overkomt,´ aldus een andere man. Maar de geluidsoverlast is niet het enige argument tegen de landingsplek.

Rik Poelstra van de vereniging Heliniet wil kost wat kost geen landingsplek zo dicht bij de rijksweg, omdat het niet veilig zou zijn. ´Het plan is ontzettend slecht. Ze stijgen op over de Rijksweg en dat is gewoon gevaarlijk.´

Vergunning

Of de vergunning wordt verleend is nog onduidelijk. De provincie moet nog een besluit nemen. Voor de verkiezingen is besloten het besluit pas na de verkiezingen te nemen. Het Haagse college heeft al besloten om de landingsplek mogelijk te maken.

[bron: Omroep West]

  1. Jeevan

    Waarom is stijgen in de buurt van een rijksweg gevaarlijk? Waar is deze bevinding op gebaseerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.