“ADO-fans in gevaar bij komst helihaven”

geplaatst in: Nieuws | 0

“ADO-fans in gevaar bij komst helihaven”“Bezoekers van het Kyocera Stadion van ADO Den Haag komen in gevaar als de plannen voor een helihaven in Ypenburg doorgaan.” Dat zei Hans Scherpenhuijzen (links op de kleine foto), de voorzitter van de vereniging Heliniet zaterdag in het programma Nieuwslicht op Den Haag FM.

“ADO-fans in gevaar bij komst helihaven”Volgens Scherpenhuijzen komt ook de verkeersveiligheid in het geding omdat automobilisten op het Prins Clausplein afgeleid kunnen raken door opstijgende en landende helikopters. “Onzin”, zegt Lucas van Manen van Heliplan (rechts op de kleine foto), die zaterdag ook te gast was in het radioprogramma. “Wij hebben eerder vluchten vanaf het Norfolkterrein verzorgd. Dat heeft nooit tot een klacht geleid.” Van Manen vindt dat het voor een internationale stad als Den Haag een must is om de bereikbaarheid te vergroten.

De provincie Zuid-Holland besloot deze week een beslissing over de vergunning-aanvraag voor de helihaven uit te stellen tot na de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Het provinciebestuur zegt meer tijd nodig te hebben om de 375 binnengekomen bezwaren te beoordelen.

[bron: Den Haag FM]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.